zakelijke communicatie

business proof with a little spice

Een zakelijke brief opstellen, een jaarverslag schrijven… Zakelijke communicatie kan een nogal duf imago hebben. Maar het kan anders! Met vlotlezende teksten, scanbare titels, passend taalgebruik en – als de doelgroep het toelaat – hier en daar een toffe kwinkslag.

Upgrade je jaarverslag

Een jaarverslag is voor grote bedrijven een wettelijke verplichting waarin de bevindingen van de raad van bestuur en de jaarcijfers worden bekendgemaakt. Maar dat hoeft bijlange niet saai te zijn! Met toffe copy geven we je jaarverslag een facelift.

Weg met teksten die bol staan van vakjargon. Laat ons alle registers opentrekken met een breder taalgebruik. Met de juiste mix krijg je een tekst die zowel de manager, de sollicitant als de buitenstaander weet te boeien. Sprekende titels maken de tekst nog overzichtelijker en nodigen uit tot lezen.

Een uitgekiende zakelijke brief

Een brief heeft vaak meer impact op de lezer dan een ‘snel’ mailtje. De tekst op papier illustreert het belang dat je bedrijf hecht aan de inhoud én de lezer voelt zich persoonlijk aangesproken.

In een zakelijke brief zie je in één oogopslag waarover het gaat. Goed nieuws, een vraag, een mededeling …? Zorg ervoor dat de info loud & clear overkomt. Een zakelijke brief met een duidelijke call to action zet de lezer immers aan tot handelen.

In al je zakelijke communicatie zorgen we dat de taal aansluit bij de doelgroep en de lezer ongedwongen aanzet om verder te lezen. Contacteer ons voor jouw jaarverslag, een duidelijke zakelijke tekst of elke andere copywriting challenge! Als ervaren tekstschrijver zijn we ook je hulplijn van dienst voor interne communicatie.

BTW: ook het opstellen van je zakelijke nieuwsbrieven doen we graag!