Subsidies voor commerciële vertalingen wijzigen

vertalingen

Plannen voor de vertaling van jouw brochures voor het buitenland? Concretiseer ze dan vóór 30 april en doe nog beroep op subsidies voor vertaling van commercieel drukwerk. Vanaf 1 mei verandert de subsidieregeling en kan je anders uit de boot vallen.

Door de nieuwe regeling kan je vanaf dan alleen nog subsidies aanvragen voor de vertaling van digitale communicatie zoals websites, social media en bedrijfsfilms. Heb je dus nog vertalingen nodig voor drukwerk voor de buitenlandse markt en wil je daarvoor beroep doen op subsidies? Now is your last chance!

 

Flanders State of the Art by FIT

Om bedrijven te ondersteunen in hun exportplannen heeft FIT (Flanders Investement & Trade) verschillende steunmaatregelen in petto. Zo kan je net als voor jouw prospectiereizen, deelnames aan beurzen in het buitenland, … ook rekenen op subsidies voor vertalingen.

 

Vernieuwde subsidies voor vertaling

Op 1 mei treden de nieuwe subsidiemaatregelen in voege. Zo verandert het steunpercentage voor bepaalde initiatieven naar 50%, maar wordt er voor andere initiatieven een forfaitair bedrag gehanteerd. Dit is ook het geval voor vertalingen.

De belangrijkste reden voor de wijziging is vereenvoudiging, zowel voor de exporteur als voor FIT. Vroeger kon het proces voor de aanvraag van de subsidies wel eens omslachtig zijn. Dit wordt nu sterk gewijzigd om alles sneller en vlotter te laten verlopen.

 

Voor welke initiatieven kan je subsidies aanvragen?

De nieuwe maatregelen kan je indelen in 4 grote blokken:

  • prospectiereizen buiten de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein;
  • deelname aan buitenlandse beurzen of niche-evenementen;
  • ontwikkeling en vertaling van digitale commerciële bedrijfscommunicatie;
  • oprichting van een prospectiekantoor buiten de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein.

Naast deze 4 pijlers staat FIT ook open voor creatieve ideeën en voor eventuele subsidies op maat.

Benieuwd of dit ook voor jouw bedrijf interessant kan zijn? Geef ons een seintje en we maken je graag verder wegwijs in deze subsidiewijziging voor vertalingen.