Schrijven voor Insulation Lovers ? Copy that!

copywriting

Inspirerende blogs, heldere brochures, diplomatische partnermails, SEO-vriendelijke webteksten, … tot zelfs gezellige eindejaarskaarten. De afgelopen jaren mochten we op tekstueel vlak al vaak de puntjes op de talrijke i’s zetten van Unilin Insulation.

Er zit misschien wel één van hun producten in je huis? En bij menig bouwproject glinstert hun logo in het straatbeeld … de isolatie van Unilin Insulation is al vijftig jaar een populaire én kwalitatieve keuze! De isolatiewaarden zijn top – hallo, sterke EPC-score –, bouwhandelaren houden van de vlotte samenwerking en aannemers prijzen het plaatsingsgemak.

Die enthousiaste reacties omzetten naar langdurige partnerships is het doel van Unilin Insulation. Een missie waarvoor wij graag ons favoriete alaam bovenhalen: een luisterend oor en vlotte pen!

 

Partner in text

Net zoals Unilin Insulation een betrouwbare partner is voor bouwprofessionals, zijn wij dat voor hen op vlak van teksten. De doelgroep? Aannemers, architecten en bouwhandelaars. We switchen vlot tussen online cases, informeren met heldere brochureteksten, schrijven advertentieteksten, creëren wervende partnermails en draaien onze hand ook niet om voor overzichtelijke productpagina’s op de website.

Ook voor interne communicatie vinden we de juiste toon. Informeren over ambitieuze plannen, een update geven over marktevoluties of het team warm maken voor een campagne rond ’50 years Insulation Lovers’? They name it, we write it.

 

“Wij werken graag met Conducta omdat ze briefings heel goed kunnen omzetten in sterke teksten. We hebben daar doorheen de jaren samen aan gewerkt en zijn nu op een punt gekomen waarbij onze opmerkingen op de teksten meestal heel minimaal zijn. Voor ons is dat een fijne manier van werken, we worden echt ontzorgd. Ook de snelheid waarmee we altijd geholpen worden, is een enorme meerwaarde!”
– Lieselot Verdonck, Marketing & Communication Manager

 

Focus op duurzaam

Isolatieproducten spelen een belangrijke rol in de duurzaamheid van gebouwen. Maar Unilin Insulation gaat ook nog verder dan louter de duurzaamheid van hun producten. Het bedrijf werkt hard om tegen 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Daarom gaat het team ijverig op zoek naar manieren om de isolatiematerialen te recycleren en zetten ze in op oplossingen om steeds duurzamer te werken. Zonnepanelen, windturbines, streven naar zero emissie, … wij vertaalden al die inspanningen naar inspirerende artikels. Bedrijven met een heldere toekomstvisie en respect voor de natuur … we like!

 

Polyglotten present

Hoewel Unilin Insulation een Belgisch bedrijf is, worden hun producten in heel wat landen toegepast. Daarom passen we de teksten ook graag aan voor het juiste doelpubliek. De teksten vertalen naar het Frans? Check! Onze noorderburen aanspreken in klare taal? Zeker. Daar hebben we het immers niet over lambdawaardes, wel over rc-waardes en daar krijgt het geliefde prefabbouwen ook de nodige aandacht.

 

Van alle markten thuis

Je merkt het, afwisseling troef in de communicatie. Een switch die wij graag maken. Want of het nu om een dakrenovatie of de gevelisolatie van een nieuwbouw gaat … na al die projecten durven we onszelf wel isolatie-experts noemen.

 

Mogen we ons ook specialiseren in jouw product? Contacteer ons en we verdiepen ons er met plezier in!