Our Christmas wishes: the making of …

copywriting

Voor onze kerstkaart gingen we deze keer de extra creatieve toer op. We weken af van onze vertrouwde pen & papier en gingen voor gesproken wensen – rapbeats inclusief. Het eindresultaat konden onze klanten en partners zien als ze de QR-code op de kaart scanden. Benieuwd naar onze behind the scenes?

Begin ’21 kwamen we thuis in Ruddervoorde … het werd de basis voor ons eigen kerstverhaal. We schreven een ritmische tekst die zowat het verloop van ons 2021 schetst. Een nieuw bureau, office dog Virgule, tal van toffe projecten, … ze komen allemaal aan bod.

De uitdaging zat hem in het schrijven van een goed klinkende tekst. Waar onze woorden anders mooi staan op papier of scherm, moesten ze nu vlotte zinnen vormen om écht te vertellen. Wees maar zeker dat we menig keer onze les … euhm wens … hebben opgezegd!

 

Wensen in beeld en geluid

Om onze tekst om te zetten in een kerstvideo, werkten we samen met voice artist Annelies Verhaeghe en fotografe Marlies Fleurbaey. Binnen hun concept van ‘voice invitations’ begeleidt Annelies je in haar professionele studio bij de stemopnames, Marlies zorgt voor bijpassende foto’s. Het eindresultaat is een sprekende video, in alle betekenissen van het woord.

 

Klaar voor opname?

Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid en een tikje zenuwen gingen we naar de opnamedag bij Annelies. We oefenden nog even met de experte ter zake, enkele tips & tricks later was het tijd voor het echte werk. Koptelefoon op, micro afstellen, stilte voor opname en go! Elk apart of toch even samen? Het spontane lachsalvo is alvast het resultaat van dat laatste 😉.

Op de gevoelige plaat

Voor de bijhorende foto’s kwam Marlies langs in de nieuwe Conducta HQ. Sommige uitspraken brachten we letterlijk in beeld, andere met een kwinkslag. We zetten ons beste beentje voor, maar eigenlijk was het Virgule die met alle aandacht ging lopen.

Het audiobestand en de foto’s werden mooi samengevoegd tot één online video. Om onze klanten toch via de klassieke weg fijne feestdagen te wensen, stuurden we een shiny kaart op als teaser. Door het scannen van de QR-code (of door hier te klikken) kwamen ze op ons kerstverhaal terecht!

 

Heb je ook zin om die uitnodiging of speciale wens eens op een andere manier aan te pakken? Dan is zo’n voice message een echte aanrader! Oh ja, uiteraard helpen wij je graag bij het schrijven van de ideale tekst 😉. Geef ons gerust een seintje.