Oostboek: boekhouders en mee(r)denkers

copywriting

Zeg niet zomaar ‘boekhouders’ tegen het team van Oostboek. Ze denken mee met hun klanten, staan op een persoonlijke aanpak en houden van een grapje hier en daar. Dat is ook exact wat hun website moest uitstralen: joviale professionaliteit. Wij gingen er maar al te graag mee aan de slag!

Ze hebben hun imago niet mee, die boekhouders. Duf, saai, niet erg spraakzaam, … het waren maar enkele kenmerken die vroeger bij ons opkwamen. Verleden tijd, inderdaad. Door – of dankzij – het team van Oostboek moeten we die mening grondig herzien.

Hun doordachte, onderbouwde en menselijk aanpak toont dat een boekhouder een echte sparringpartner kan zijn. Het was aan ons om te tonen dat ook een copywriter een sparringpartner is. Het resultaat is een duidelijke website in een tone-of-voice die 100% aansluit bij de aanpak van Oostboek.

 

Pleased to meet you

De unieke benadering van Oostboek werd duidelijk vanaf het eerste moment dat we binnenstapten in hun kantoor in Brugge. Bij Oostboek geen meneren of gevousvoyeer, wel persoonlijk contact en een doelgerichte aanpak. Altijd gestaafd met feiten, nooit opdringerig en exact op maat van jouw onderneming. Het verhaal van Geert, Dieter en hun team straalt passie en kunde uit. De toon was gezet! Die moesten we vertalen naar een passende website.

Tijdens de briefing schetsten we een overzichtelijke structuur voor de homepage uit. Fiscaliteit, balansen, jonge start-ups, btw-aangiften, ervaren rotten, … er valt onnoemelijk veel over te vertellen. We zetten alle services en doelgroepen op een rijtje en pasten ze in een duidelijke startpagina. Zo zie je als ondernemer in één oogopslag wat Oostboek voor jou kan doen.

 

The right words

Die homepagina was onze kapstok om de verdere facts (and figures) in te vullen. De 3 services boekhouding, fiscaliteit en begeleiding diepen we verder uit op hun respectievelijke detailpagina’s. De rode (d)raad doorheen de hele website blijft de persoonlijke en gerichte aanpak. Als ondernemer kan je rekenen op een vaste partner waarbij je jouw ideeën aftoetst en die je gericht adviseert om jouw doelen te bepalen, en die ook te bereiken.

Naast nieuwe klanten aanspreken, is de website ook een belangrijke tool om potentiële medewerkers te bereiken. De huidige Oostboekers – echte kraks in hun vak – werden letterlijk in the picture gezet. Collegialiteit en een gemoedelijke werksfeer zijn hier de formule voor een crew in balans. Mochten wij fiscalist zijn, we zouden het wel weten 😉.

 

Cogita: de wijsheid in pacht

Om hun rol als sparringpartner helemaal te vervullen, ontwikkelde Oostboek het adviesplatform voor kmo’s: Cogita. Ook voor die website legden we de focus op de persoonlijke benadering. Met de typerende no-nonsenseaanpak fungeert Cogita als eerstelijns adviesverlener bij kredietberekeningen, overnames, successieplanning, … altijd op maat van jouw kmo.

 

– “Gezien onze jarenlange manier van werken met persoonlijke aanpak en een bepaalde eigenheid, stonden we in het begin wat afstandelijk tegen het uit handen geven van onze ‘copywriting’. Vanaf de eerste minuut was het ijs al gebroken en surften we op dezelfde golf. Conducta staat ook voor eigenheid, respect voor de bedrijfsfilosofie en waar wij mee(r)denkers zijn, was Conducta onze mee(r)lezer en mee(r)schrijver, dus schrijven we met veel plezier samen aan onze geschiedenis.” –

 

Op zoek naar een boekhoudkantoor die je klankbord kan zijn, waar men je persoonlijk adviseert – het gevoel voor humor krijg je er zomaar bij – èn waar men je met plezier een koffietje voorschotelt? Voor zo’n topteam moet je bij Oostboek zijn!

 

Wil je zelf een site die jouw filosofie en werkwijze perfect weerspiegelt? Contacteer ons!