Van ’t verleden proeven in Openluchtmuseum Bachten de Kupe

copywriting

Bachten de Kupe is een verborgen pareltje middenin de Westhoek. Het openluchtmuseum kreeg onlangs een volledige rebranding en daarbij mocht toffe copy natuurlijk niet ontbreken. Informatief en doorspekt met sappige West-Vlamsche leuz’nazo emmet geir’n!

Net voor het zomerseizoen van 2023 werd het startschot gegeven voor een volledige rebranding. Aangezien Bachten de Kupe vooral bruist op zonnige dagen, zou het zonde zijn om die kans te laten liggen en ‘het seizoen’ niet mee te nemen. Zeker met de Dag van de Ambachten in het vooruitzicht … d’n oogtag van’t joar in het museum.

We mochten het openluchtmuseum zelf gaan ervaren en voelden meteen wat een bijzonder stukje erfgoed dit is. De oude kasseistraatjes kronkelen langs de vele dorpswinkels, de herberg en de hoeve. Allemaal authentiek ingericht! De perfecte setting voor het warme verhaal dat zich hier afspeelt.

 

Welgekomm’n in Bachten de Kupe

De huisstijl was klaar, maar om kort op de bal te kunnen spelen werd beslist om in eerste instantie met een wachtpagina te werken. Alle info over het openluchtmuseum en een teaser voor de Dag van de Ambachten werden online gebundeld in een fris geheel. Onze bijdrage? Leuke West-Vlaamse spreuken die recht uit Chantal lijken te komen. Onze favoriete politievrouw is ten slotte van de streek 😉.

 

Kloar vo d’n oogtag

Bij een dynamische huisstijl horen natuurlijk ook sprekende foto’s. Die vormden de basis voor een nieuwe folder – inclusief toffe copy. Bij elk beeld zorgden we voor een passende quote … e wèreld got ier voe je op’n! De folder is ook voorzien van een heldere plattegrond: perfect om de weg te wijzen tijdens een zonovergoten Dag van de Ambachten.

 

Alle boanen liej’n no Bachten de Kupe

De nieuwe website vormde het mooie sluitstuk. Noem het gerust de pièce de résistance want ook online proef je van de typische sfeer. De sprekende foto’s doen goesting krijgen in een bezoek, onze teksten zorgen dan weer voor de nostalgische beleving. Natuurlijk mocht ook hier de West-Vlaamse knipoog niet ontbreken!

 

Supporter van de streke

Bachten de Kupe was één van de eerste projecten waarin we samenwerkten met Studiovis. West-Vlaamse nuchterheid, leuke sparringmomenten, frisse ideeën … Studiovis en Conducta zijn duidelijk een goeie match! Voor Bachten de Kupe dachten we samen na over leuke insteken en de ideale structuur van de website. Studiovis stond in voor de vormgeving en ontwikkeling, wij voor de tekst. En het resultaat mag er zijn, al zeggen we het zelf.

 

Goat eki kieken!

Met de nieuwe website is Openluchtmuseum Bachten de Kupe helemaal klaar voor de zomer van ’24. Laat de zonnige dagen en bezoekers maar komen! En ben je zelf op zoek naar een toffe uitstap deze zomer? Verlaat de platgetreden paden en zet koers richting Bachten de Kupe! En voor teksten die een geplande rebranding versterken mag je ons natuurlijk contacteren 😉.